فاطمه نبیزاده
فاطمه نبیزاده
فرشاد قلعهخانی
فرشاد قلعهخانی
پس از اتمام دوره توسط کاربر با تایید مدرس دو گواهی صادر میشود. گواهی PDF که به صورت کاملا محافظت شده و دارای رمزنگاری غیرقابل هک است، این گواهی داری یک QR Code و لینک تایید دائمی از سایت گروه بیوانفورماتیک وانیار است که در صورت اسکن QR Code و یا ورود به لینک، گواهی دوم که گواهی الکترونیکی کاربر است با تصویر کاربر به زبان انگلیسی نمایش داده میشود. لینک تایید گواهی به صورت دائمی در سایت گروه وانیار وجود دارد.
توصیهنامه الکترونیک شامل تمامی مهارتهای کسب شده در دوره بیوانفورماتیک عمومی است و سر فصلهای سپری شده توسط کاربر را شامل میشود، این توصیهنامه به صورت الکترونیکی به پیوست گواهی الکترونیکی دوره بیوانفورماتیک عمومی در سایت وانیار موجود خواهد بود.
دوره توسط اساتید باتجربه گروه بیوانفورماتیک وانیار برگزار میشود. در طول برگزاری دوره دانشجو از خدمات منتورینگ برخوردار است. خدمات منتورینگ به معنی برخورداری دانشجو از راهنمایی و پشتیبانی اساتید دوره در مدت زمان پشتیبانی از دوره است. این خدمات شامل پاسخگویی به سوالات آموزشی (در قالب تیکتینگ)، تصحیح آزمونها یا پروژههای دوره بیوانفورماتیک عمومی و ارائه باز خورد موثر به دانشجو میباشد.
دوره بیوانفورماتیک داری پشتیبانی 24 ساعته در هفت روزه هفته است. راه ارتباطی شامل چت آنلاین سایت، ایمیل ویژه دوره که توسط اساتید دوره عمومی مستقیما پاسخ داده میشود و سیستم تیکتینگ سایت که از پیشخوان کاربری دردسترس دانشجویان میباشد. کلیه کارشناسان پشتیبانی گروه وانیار از متخصصین بیوانفورماتیک بوده و تمامی سوالات پشتیبانی زیر نظر اساتید دوره پاسخ داده میشوند. مدت زمان پشتیبانی از دوره بیوانفورماتیک عمومی 9 ماه است که این زمان از بدو ثبتنام کاربر در نظر گرفته میشود و برای هر کاربر به صورت منحصر بفرد میباشد. پس از اتمام مدت زمان پشتیبانی در صورتی که کاربر نیاز به پشتیبانی داشته باشد میتواند پشتیبانی دوره خود را از پنل کاربری سایت تمدید نماید.
بیوانفورماتیک عمومی یک دوره تعاملی است. با قرار گرفتن تمرینها و آزمونهای مختلف در طول دوره، محیطی تعاملی فراهم شده است تا بهره گیری از محتوا و یادگیری بهتر و عمیقتر شود. برای دریافت گواهی پایان دوره، شرکت در آزمونها و حل تکالیف عملی ضروری میباشد.
دوره عمومی معرف یک دوره پایهای در زمینه بیوانفورماتیک است، بنابراین پیشنیاز خاصی ندارد. تلاش شده تا در این دوره، آموزش به صورتی باشد تا اصول کلی و پایهای بیوانفورماتیک به زبان ساده و گیرا آموزش داده شود.
تمامی علاقهمندان حتی اگر سابقهای در زمینه بیوانفورماتیک نداشته باشند، میتوانند از این دوره بهرهمند شوند. در دوره بیوانفورماتیک عمومی تمامی مفاهیم بیوانفورماتیک به صورت کاملا بنیادی آموزش دادهشدهاند.
جلسه اول: مفاهیم پایه بیولوژی (بخش اول)
جلسه دوم: مفاهیم پایه بیولوژی (بخش دوم)
جلسه سوم: مفاهیم پایه بیولوژی (بخش سوم)
جلسه چهارم: معرفی بیوانفورماتیک
جلسه اول: دیتا / دیتابیس / فایل فرمت
جلسه دوم: معرفی دیتابیسهای زیستی
جلسه اول: ورود به دنیای NCBI
جلسه دوم: بخش Literature در نتایج Entrez
جلسه سوم: بخش Genes در نتایج Entrez
جلسه چهارم: آشنایی با دیتابیس Gene (قسمت اول)
جلسه پنجم: آشنایی با دیتابیس Gene (قسمت دوم)
جلسه ششم: دسترسی به توالی نوکلئوتیدی
جلسه هفتم: بخش Proteins در نتایج Entrez
جلسه هشتم: آشنایی با دیتابیس Protein
جلسه نهم: بخش Genomes در نتایج Entrez
جلسه دهم: بخش Clinical در نتایج Entrez (قسمت اول)
جلسه یازدهم: بخش Clinical در نتایج Entrez (قسمت دوم)
جلسه دوازدهم: آشنایی با PubChem
جلسه اول: Genome Data Viewer (GDV)
جلسه دوم: UCSC Genome Browser
جلسه سوم: EMBL-EBI و ensemble genome browser (بخش اول)
جلسه چهارم: EMBL-EBI و ensemble genome browser (بخش دوم)
جلسه اول: آشنایی با مفهوم Alignment
جلسه دوم: Pairwise Sequence Alignment (بخش اول) – الگوریتمهای PSA، روش Dot Matrix، گپ و جریمه گپ (Gap Penalty)
جلسه سوم: Pairwise Sequence Alignment (بخش دوم) – برنامهنویسی پویا (Dynamic Programming) و الگوریتمهای آن
جلسه چهارم: Pairwise Sequence Alignment (بخش سوم) – ماتریسهای نمرهدهی (Scoring Matrices)
جلسه پنجم: Pairwise Sequence Alignment (بخش چهارم) – ماتریس PAM و BLOSUM
جلسه ششم: Pairwise Sequence Alignment (بخش عملی)
جلسه اول: جستجوی تشابه و الگوریتمهای Heuristic
جلسه دوم: آشنایی با BLAST
جلسه سوم: مثال عملی BLAST (بخش اول) – BLASTN
جلسه چهارم: مثال عملی BLAST (بخش دوم) – BLASTX
جلسه پنجم: مثال عملی BLAST (بخش سوم) – BLASTP
جلسه ششم: مثال عملی BLAST (بخش چهارم) – Primer BLAST
جلسه هفتم: آشنایی با FASTA
جلسه هشتم: مثال عملی FASTA
جلسه نهم: آشنایی با BLAT
جلسه دهم: مثال عملی BLAT
جلسه اول: آشنایی با Multiple Sequence Alignment (بخش اول) – کاربردها و روشهای MSA، تابع نمرهدهی (SP score)
جلسه دوم: آشنایی با Multiple Sequence Alignment (بخش دوم) – برنامههای انجام MSA، دیتابیسهای MSA
جلسه سوم: MSA و مدلهای آماری
جلسه چهارم: کاربرد مدلهای آماری
جلسه پنجم: نحوه کار با MEGA برای انجام MSA (بخش اول)
جلسه ششم: نحوه کار با MEGA برای انجام MSA (بخش دوم)
جلسه هفتم: نحوه کار با MEGA برای انجام MSA (بخش سوم)
جلسه هشتم: انجام MSA در EBI با ابزارهای آنلاین
جلسه اول: مقدمهای بر انواع RNA
جلسه دوم: سطوح ساختاری ncRNAها
جلسه سوم: دیتابیس Rfam
جلسه چهارم: بررسی ساختار دوم ncRNAها
جلسه پنجم: مدلسازی ساختمان سهبعدی ncRNAها
جلسه اول: مقدمهای بر بیوانفورماتیک پروتئین
جلسه دوم: پایگاه UniProt
جلسه سوم: پایگاه PDB
جلسه چهارم: مدلسازی ساختمان پروتئین با روش همولوژی
جلسه پنجم: دورنمای فراگیری بیوانفورماتیک پروتئین
جلسه اول: آشنایی با Multiomics
جلسه دوم: کاربرد Multiomics در مطالعات مختلف
فاطمه نبیزاده هستم، عضو هیئت علمی و مدیر اجرایی (COO) در گروه بیوانفورماتیک وانیار 🙂
دوره کارشناسی را در رشته زیستشناسی (گرایش علوم جانوری) و کارشناسی ارشد را در ژنتیک انسانی سپری کردم.
علاقه به بیوانفورماتیک، به زندگی آکادمیک من جهت تازهای بخشید تا جایی که با تیمی دلسوز و حرفهای تصمیم به راهاندازی استارتاپ گروه بیوانفورماتیک وانیار گرفتیم…
در وانیار، تمامی تجربیات خود را بهعنوان یک پژوهشگر بیوانفورماتیک به کار گرفتهام و آنها را با افتخار به دانشجویانم منتقل خواهم کرد.
برای پیشرفتِ هم، برای وانیار
فرشاد قلعهخانی هستم عضو هیئت علمی و مدیر فناوری (CTO) گروه بیوانفورماتیک وانیار 🙂
علاقهی من به زیست شناسی از دوران تحصیلات متوسطه شروع شد و حاصل این علاقه انتخاب رشته زیستشناسی در دانشگاه بود، دوره کارشناسی خودم را در رشته زیستشناسی جانوری سپری کردم. در هنگام ورود به دوره کارشناسی ارشد امکان انتخاب رشتههای فیزیولوژی، زیستشناسی سلولیتکوینی، بیوسیستماتیک جانوری و آناتومی پزشکی را داشتم که به دلیل علاقه شدیدم به تکامل و اصول بنیادین زیستشناسی رشته بیوسیستماتیک جانوری را انتخاب نمودم. پایاننامه کارشناسی ارشد خودم را در حوزه فیلوژنی میگوهای آبشیرین با درجه عالی سپری کردم. علاقهی من به بیوانفورماتیک از انتهای دوره کارشناسی شروع شد و به صورت حرفهای هر روز زمانی را به یادگیری بیوانفورماتیک اختصاص دادهام که این یادگیری همچنان ادامه دارد. در وانیار، تمامی تجربیات خود را بهعنوان یک پژوهشگر بیوانفورماتیک به کار گرفتهام و آنها را با افتخار به دانشجویانم منتقل خواهم کرد.
بیوانفورماتیک عمومی برای پژوهشگران، فعالین عرصه سلامت و متخصصینی که علاقهمند به یادگیری اصول و مفاهیم اساسی بیوانفورماتیک هستند، طراحی شدهاست. این دوره بهگونهای تدوین شده که برای افراد با پیشینههای مختلف علمی، از جمله زیستشناسی، علوم کامپیوتر، آمار و ریاضیات قابل فهم باشد.
با توجه به توسعهی روز افزون بیوانفورماتیک در بخشهای مختلف علومزیستی، این علم بین رشتهای تمامی حوزههای مختلف چون تحقیقات، صنعتبیوتکنولوژی، درمان و محیطزیست را تحتتأثیر قرار داده است.
یادگیری مهاتهای بیوانفورماتیک به یک ضرورت اصلی برای اعضای خانواده بزرگ علومزیستی تبدیل شدهاست. مهارتهای بیوانفورماتیکی در سالهای اخیر، یکی از مهمترین بخشهای رزومهی متقاضیان فرصتهای شغلی و تحقیقاتی بودهاست.
بیوانفورماتیک عمومی یک دورهی پایهای برای فراگیران حوزه بیوانفورماتیک است و تلاش شده تا در این دوره تمامی مهارتهای پایهای که یک کارشناس حوزه بیوانفورماتیک برای حضور در آزمایشگاه، بالین و یا صنعت به آنها نیازمند است آموزش داده شود.
فراگیران با شرکت در دوره بیوانفورماتیک عمومی علاوهبر کسب مهارتهای مهم بیوانفورماتیک برای بهکارگیری در حوزههای مختلف علومزیستی، آمادگی مورد نیاز برای شرکت در دورههای تخصصی مثل دوره جامع طراحی دارو، آنالیز دادههای NGS، طراحی جامع پرایمر برای PCR و بیوانفورماتیک پروتئینها را نیز بهدست خواهند آورد.
با توجه به خلا منبع مناسب برای بیوانفورماتیک عمومی تیم وانیار بر آن شد تا با پشتوانه خدمات آنالیزی که طی این سالها به مخاطبین خود ارائه نموده سرفصلهای مورد نیاز را بهصورت کاملاً کاربردی و عملی تدوین و دوره بیوانفورماتیک عمومی را برای تمامی علاقهمندان این حوزه بهعنوان یک منبع جامع و فرصت طلایی فراهم کند.
مدرسین دوره عمومی از اعضای اصلی گروه بیوانفورماتیک وانیار هستند و تمامی تجربهها و دانش خود را که طی آنالیزهای مختلف در گروه وانیار کسب کردهاند، با فراگیران دوره به اشتراک میگذارند. دوره عمومی یک دوره عملی بوده و بهشکل یک کارگاه تعاملی تولید و تدوین شدهاست.
با توجه به پایهای بودن دوره بیوانفورماتیک عمومی میتوان گفت که مخاطبین این دوره طیف گستردهای از اعضای خانواده علومزیستی هستند.
گرایشهای مختلف زیستشناسی:
زیستشناسی سلولی و مولکولی – زیستشناسی میکروبی – ژنتیک – بیوتکنولوژی – نانوبیوتکنولوژی – بیوفیزیک – بیومیمیک – بیومتریال – ویروسشناسی – قارچشناسی – باکتریشناسی – انگلشناسی – بیوشیمی – اکولوژی – فیزیولوژی – زیستشناسی تکوینی – گیاهشناسی – جانورشناسی -زیستشناسی دریایی – اپیدمیولوژی.
گرایشهای مختلف بالینی:
پزشکی – داروسازی – دامپزشکی و گرایشهای مختلف پیراپزشکی
همچنین بیوانفورماتیک عمومی برای گرایشهای مختلف مهندسی کشاورزی و محیط زیست بسیار پرکاربرد و مفید خواهد بود.
الزامات دوره بیوانفورماتیک عمومی شامل:
انجام صحیح تمرینهای عملی و ارسال برای مدرس.
شرکت در تمامی جلسات و تکمیل دوره آموزشی.
شرکت در آزمونها و کسب و نمره قبولی.
دوره بیوانفورماتیک عمومی تمامی مهارتهای پایهای پرکاربرد در بخشهای مختلف علوم زیستی را برای کاربران دوره فراهم میکند.
فراگیران پس از شرکت در دوره عمومی مهارتهای زیر را کسب خواهند نمود:
دوره بیوانفورماتیک وانیار برای همهی کسانی که مشتاق به ارتقاء مهارتهای اصلی و پایهای بیوانفورماتیک به شکل کاربردی هستند مفید است.
بله، فراگیران پس از سپری کردن دوره میتوانند گواهی پایان دوره و توصیهنامه الکترونیکی به همراه مهارتهای کسب شده را دریافت کنند.
شما میتوانید با زدن گزینه ثبتنام و تکمیل مراحل در دوره شرکت نمایید، پس از ثبتنام لایسنس دوره به ایمیل شما ارسال خواهد شد و شما میتوانید به محتوای آموزشی دوره دسترسی داشته باشید.
بله، تلاش شده تا تمامی مفاهیم عمومی مورد نیاز برای یک کارشناس بیوانفورماتیک پوشش داده شود. بنابراین شرکت در این دوره شانس شما را برای ورود به بازار کار در حوزههای مختلفی که به بیوانفورماتیک وابسته هستند در بخشهای صنعت، بالین و مراکز تحقیقات و توسعه (R&D) افزایش میدهد.
بله، با توجه به گسترش بیوانفورماتیک در بخشهای مختلف علومزیستی، در سالهای اخیر بیشتر فرصتهای تحقیقاتی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی داخلی و خارجی به مهارتهای بیوانفورماتیک گره خوردهاند، پس شرکت در این دوره برای ارتقاء مهارتهای تخصصی و رزومهی شخصی بسیار مهم خواهد بود و مهارتهای کسب شده در دوره امکان دریافت فرصتهای تحقیقاتی خوب را افزایش خواهد داد.
بله، دارای پشتیبانی 24 ساعته در طول هفته میباشد. سوالات پشتیبانی توسط کارشناسان بیوانفورماتیک وانیار و زیر نظر مدرسین دوره پاسخ داده میشود. در طول دوره دانشجویان از منتورینگ و حمایت علمی مدرس برای پاسخ به سوالاتی که حین آموزش و حل تمرینها ایجاد میشود برخوردار هستند. مدت زمان پشتیبانی از دوره 9 ماه است این زمان برای هر دانشجو به صورت یونیک از زمان ثبتنام در نظر گرفته میشود. در صورت اتمام این زمان و نیاز به پشتیبانی باید مدت زمان پشتیبانی توسط دانشجو از پیشخوان کاربری در سایت تمدید شود.
بله، پس از اتمام مدت زمان پشتیبانی همچنان به محتوای آموزشی دسترسی دارید.
هر گونه سوالی دارید، تیم ما آماده پاسخگویی میباشد.
برای برقراری ارتباط بر روی آیکن مورد نظر کلیک کنید. پشتیبانی 24/7